На кафедрі фундаментальної та мовної підготовки вшанували пам’ять жертв Голодомору

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років. У 2021 році День пам’яті жертв голодоморів припадає на 27 листопада.

Голодомор – страшна трегедія в історії людства, що нині лишилася глибокою раною у свідомості українців. Мабуть, немає такої родини, котру б не зачепило це лихо. Тому в цей день українці відвідують символічні місця трагедії, схиляють голови в молитві й запалюють свічки на підвіконні.

Акція «Запали свічку» – це вияв нашої скорботи за жертвами і віри у те, що в майбутньому подібні трагедії не повторяться. Усі охочі в цей день можуть взяти участь у акції: о 16.00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання, після якої можна запалити свічку у своїй домівці.

З нагоди 80 риковин найбільшого геноциду проти українського народу викладачами кафедри фундаментальної та мовної підготовки було проведено бесіди для студентів вітчизняного та іноземного контингенту, а також влаштовано показ короткометражного мультфільму “Голодний дух” про долю маленької дівчинки, яка замість світлого й щасливого дитинства спізнала жах Голодомору.

Нехай ніхто й ніколи не спізнає це лихо знову, а наша країна процвітає і розвивається!

На кафедрі фундаментальної та мовної підготовки вшанували пам'ять жертв ГолодоморуНа кафедрі фундаментальної та мовної підготовки вшанували пам'ять жертв ГолодоморуНа кафедрі фундаментальної та мовної підготовки вшанували пам'ять жертв ГолодоморуНа кафедрі фундаментальної та мовної підготовки вшанували пам'ять жертв ГолодоморуНа кафедрі фундаментальної та мовної підготовки вшанували пам'ять жертв Голодомору

 

Print Friendly, PDF & Email